Κανονισμός διαγωνισμών

     ΓΕΝΙΚΑ

 

  1. Η τοπική έκθεση – διαγωνισμός του συλλόγου, διοργανώνεται μια φορά τον χρόνο στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου. Ο ακριβής τόπος και χρόνος θα ανακοινώνεται έγκαιρα στα μέλη του. Η τιμή συμμετοχής και καταλόγου ανακοινώνεται μαζί με την ανακοίνωση της διοργάνωσης.
  2. 2. Η έκθεση για το κοινό και οι απονομές θα γίνονται το Σαββατοκύριακο και οι ώρες θα ανακοινώνονται στο πρόγραμμα του διαγωνισμού.

Τα διαγωνιζόμενα πουλιά θα είναι εγκλωβισμένα σε κλουβιά που ορίζονται από τα στάνταρ της ράτσας τους. Όλα τα κλουβιά κατά τον εγκλωβισμό θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, καθαρά και η εξωτερική ή εσωτερική εμφάνιση να είναι στα καθορισμένα χρώματα. Ποτίστρες, ταΐστρες, ξυλάκια κλπ θεωρείται ότι είναι εξαρτήματα του κλουβιού και περιγράφονται λεπτομερώς στο πρότυπό του.

3.Τα πουλιά θα πρέπει να είναι καθαρά και υγιή.Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα γίνονται δεκτά από την επιτροπή εγκλωβισμού. Πουλιά που θα παρουσιάσουν εμφανή σημάδια ασθένειας κατά την διάρκεια της διοργάνωσης θα απομακρύνονται από τον χώρο, ενώ αν παρουσιάσουν τέτοια συμπτώματα περισσότερα του ενός πουλιού, του ίδιου εκτροφέα, τότε θα απομακρυνθούν όλα του τα πουλιά που συμμετέχουν, δίχως επιστροφή της συμμετοχής του.

4. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, από τον εγκλωβισμό έως τον απεγκλωβισμό,  δεν επιτρέπεται καμία απομάκρυνση εκθεσιακών πουλιών, πλην από την περίπτωση ασθένειας και φυσικά με τη σύμφωνη γνώμη του συντονιστή της έκθεσης.

Μη συμμόρφωση έχει σαν αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του εκτροφέα από την έκθεση – διαγωνισμό.

Επίσης για οτιδήποτε συμβεί στα εκθέματα την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο εκτροφέας κι όχι ο διοργανωτής σύλλογος.

5.Απαγορεύεται το κάπνισμα στο χώρο της έκθεσης.

6.Οι δηλώσεις συμμετοχής των εκτροφέων (χωρίς αριθμούς δαχτυλιδιών) θα πρέπει να στέλνονται στην επιτροπή εγκλωβισμού τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν την ημερομηνία του εγκλωβισμού, ώστε να γίνεται η απαραίτητη τακτοποίηση του χώρου και η καταχώρηση των δεδομένων στον υπολογιστή.

7.Κατά τον εγκλωβισμό πληρώνονται η συμμετοχή των εκθεμάτων και ο κατάλογος αποτελεσμάτων.

8.Πουλιά που δεν δηλώθηκαν στις σωστές κατηγορίες – κλάσεις, παραμένουν εκεί όπου δηλώθηκαν αρχικά και βγαίνουν εκτός κατάταξης.

9.Σε περίπτωση επέμβασης σε κάποιο πουλί με τεχνητά μέσα, αποκλείονται όλα τα πουλιά του εκτροφέα.

10.Ο απεγκλωβισμός των πουλιών γίνεται την Κυριακή μετά της 15:00.

11.Η επιλογή των κριτών γίνεται από τις τεχνικές επιτροπές σε συνεννόηση με τις ομάδες τους και φυσικά κατόπιν έγκρισης  από το Δ.Σ.

12.Δημιουργούνται υποκλάσεις με βάση την αναλυτική περιγραφή του πουλιού, οπότε τα πουλιά δηλώνονται κατά κλάση COM μαζί με την περιγραφή του πουλιού (υποκλάση). Λεπτομέρειες υπάρχουν στον κατάλογο κλάσεων και υποκλάσεων που διανέμεται στους εκτροφείς.

13.Τα πουλιά από τετράδα που θα αποκλειστούν για οποιονδήποτε λόγο (ανομοιομορφία κ.λπ.) δεν συμμετέχουν στη βράβευση ως μονά.

14.Τα δαχτυλίδια των πουλιών θα πρέπει να είναι διαμέτρου σύμφωνης μ’ αυτήν που ορίζεται σε κάθε ράτσα. Πουλιά με δαχτυλίδια διαμέτρου μεγαλύτερης αποκλείονται από το διαγωνισμό, όπως επίσης και πουλιά με διπλά δαχτυλίδια.

15.Ο κωδικός εκτροφέα που αναγράφεται στο δακτυλίδι αποδεικνύει το όνομα του εκτροφέα. Σε περίπτωση συμμετοχής εκτροφέα με δακτυλίδια άλλου συλλόγου, θα πρέπει αυτό να αποδεικνύεται είτε με την ταυτότητα του συλλόγου του, είτε με έγγραφο από τον πρόεδρο του συλλόγου.

16.Επιτρέπεται η συμμέτοχη πουλιών του ίδιου εκτροφέα, ακόμη και σε τετράδες, με δακτυλίδια διαφορετικών συλλόγων αρκεί ν’ αποδεικνύεται ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

17.Πουλιά παλαιοτέρων ετών καθώς επίσης και πουλιά με οποιοδήποτε δαχτυλίδι για τα οποία ο εκτροφέας θέλει να έχει βαθμολογία συμμετέχουν στην έκθεση, αλλά όχι στις βραβεύσεις  έχοντας το χαρακτηριστικό «εκτός διαγωνισμού».

18.Απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο της έκθεσης τις ώρες της κρίσης, εκτροφέων που δεν έχουν αναλάβει κάποια εργασία στο χώρο αυτόν. Η συγκέντρωσή τους μπορεί να γίνει σε τυχόν χώρο αναψυχής της αίθουσας ή τυχόν προαύλιο χώρο αν υπάρχουν. Οι ομάδες εργασίας της έκθεσης ορίζονται από τον συντονιστή της έκθεσης.

19.Στα πλαίσια της έκθεσης θα πρέπει να υπάρχει σταντ ενημέρωσης του κοινού για το «τι είναι ο σύλλογος και ποιοι οι σκοποί του» εξοπλισμένο με το ανάλογο υλικό.

20.Κατά τη διάρκεια των Εκθέσεων κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αγγίζει κλουβιά και πουλιά, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Υπεύθυνου συντονιστή της Έκθεσης και του εκτροφέα.

 ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

1.Όλοι οι νικητές των υποκλάσεων τόσο στις τετράδες όσο και στα μονά βραβεύονται με κονκάρδα (1ο, 2ο και 3ο) εφόσον τα εκθέματα συγκεντρώνουν τουλάχιστον 360 βαθμούς στις τετράδες και 90 στα μονά.

2.Τυχόν κύπελλα, μετάλλια ή κονκάρδες των κριτών ή άλλων δωρητών απονέμονται κατ’ επιλογήν τους.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

1.     Εάν μετά την κρίση διαπιστωθεί ισοβαθμία σε τετράδες ή μονά πουλιά, τότε η απόφαση λαμβάνεται με βάση τις καρτέλες.

Αυτός ο κανόνας είναι δεσμευτικός τόσο για τους κριτές όσο και για την οργανωτική επιτροπή.

Η απόφαση του κριτή είναι σε κάθε περίπτωση δεσμευτική.

α) για τα μονά πουλιά συγκριτικά από ΑΡΙΣΤΕΡΑ προς τα ΔΕΞΙΑ.

β) για τις τετράδες συγκρίνουμε το άθροισμα όλων των στηλών και μετά από ΑΡΙΣΤΕΡΑ προς τα ΔΕΞΙΑ κάθε στήλη.

2.     Εάν παρόλα αυτά υπάρχει και πάλι ισοβαθμία, τότε το λόγο έχει ο κριτής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s